Hello, students!!

Good morning, everyone!!
How are you doing?  Are you busy with a lot of homework?  Are you bored doing nothing?  I hope you do your homework everyday.  Please make sure to do it correctly.

1年生:アルファベットの練習、頑張ってますか?キーワードは「ていねいに」ですよ!5月からはアルファベットの「音」を練習していきます。今のうちに、文字をしっかり覚えて練習しておくと、5月からスムーズに学習を進められますので、「エイ!ビー!」と声に出して読みながら、正しく・ていねいに練習してくださいね。
2年生:1年生の内容の復習は順調でしょうか?5月にある県英テストに向けて、今のうちにじっくり復習して、理解しておきましょう!さあここで、復習がバッチリかどうか確認。次の〔  〕内の語を正しい形(1語)に直しなさい。①The man 〔come〕here ten minutes ago.  ②Her 〔song〕are very popular in Japan.  ③I have two cats.  I love 〔they〕.  ④She〔study〕English every day.(昨年度県英テストより)下線を引いたところが、答えを導く際のポイントとなるところです(③は単語の場所自体がポイントです)。何故だか言えますか?なぜ私がここに下線を引いたのか、分からないときは復習が必要ですよ。次の登校日の時にでも質問してくださいね。
3年生:実力テストに向けての勉強はバッチリですか?範囲表に書かれてあったポイントを再度確認して、あやふやなところは復習しましょうね。Studying English is really interesting.  I want to bean English teacher.  I went to Canada to seeNiagara Falls.  I have a lot of things to doThere is a nice restaurant nere here.  My mother gave me this bag. などは、範囲内の英文です。特に下線部の意味がすぐに出てこない、分からない場合は、確認が必要です。質問しに来てくれれば、説明します!

Well, I really hope this situation will end soon.  And I'm looking forward to studying English with you!!  Thank you. ;)

英語科 佐藤恭子